dinsdag 21 augustus 2012

Pa schildert en meneer Nilsson

Mijn vader is huisschilder, en hij heeft heel wat pandjes voorzien van een laagje verf. Sinds hij klaar is met werken en van zijn vrije tijd mag genieten, heeft hij de grote kwast (eindelijk) verruild voor een klein penseel. Ik kon geen keuze maken, dus heb ze allemaal maar gefotografeerd.
En kindlief is heel blij met Meneer Nilsson. Ze is helemaal gek van Pippi Langkous en vorige week besloot ik een doodshoofdaapje te maken. Het patroon komt hier vandaan. Ik heb hier en daar iets meer rijen gemaakt om hem langer of dikker te maken.Het bruggetje is mijn favoriet, samen met het Toscaanse landschap


Bijschrift toevoegen


Meneer Nilsson moet eigenlijk meer grijs zijn, maar ik heb een algemeen doodshoofdaapje proberen na te maken. Ik denk dat ik er nog wel een keer 1 ga maken, kleiner, grijzer en een oranje shirtje aan.


Share on TumblrPin It!

6 opmerkingen:

 1. Je vader heeft duidelijk ook talent met de fijne penseel. Ze zijn prachtig!Geef mij de bloemen maar - die vind ik persoonlijk schitterend.
  En Meneer Nilsson vind ik helemaal geslaagd! Prachtig werk geleverd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je Lies, ik zal het doorgeven aan mijn vader. Toevallig heet zijn zus ook Lies:) toeval of niet!

   Verwijderen
 2. WAUW, wat kan jou vader prachtig schilderen!!!! Dat bruggetje is ook mijn favoriet, ook dat huisje met die klaprozen, wat mooi zeg.
  Meneer Nilsson is ook heel erg leuk en ook de grootte vind ik leuk, echt zo'n slungelaap!!!! Jullie zijn beide een erg creatief!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Saskia, wat een prachtige schilderijen maakt je vader, ik ben wég van het Toscaanse landschapje, de viool en het strandtafereel met die mooie luchten erboven.
  Meneer Nilsson is om te stelen zo leuk.
  Knap gemaakt zo uit jezelf en weet je dat wij ooit een doodshoofdaapje cadeau kregen?
  Van drie vrienden van mijn man, dat is alweer 44 jaar geleden, nu mag dat gelukkig niet meer. Een aap vraagt heel veel tijd, zorg en liefde en die konden we niet geven omdat we allebei werkten, het aapje vond een fantastisch tehuis bij mensen die het jarenlang vol liefde verzorgden. Nogmaals ... ik ben blij dat de regels nu veel strenger zijn, het is geen speelgoed. Jouw meneer Nilsson voelt zich overal thuis, maar wel heel speciaal bij jouw kleine meisje met de prachtige regeboogjurk aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie schilderijen zeg!!! Knap hoor!!!

  En wat een lieve Pippi loopt er bij jullie rond, echt een schatje!
  Je Meneertje Nilsson is geweldig...haha...Pippi is er ook blij mee zie ik.

  Fijne dag! Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen