maandag 21 oktober 2013

Brede filet gehaakte sjaal met roos

Ik liep laatst op het strand en zag een vrouw een brede sjaal om zich heen slaan. "Da's tof" dacht ik, en ik besloot om gewoon nog een sjaal te maken.Bij de kringloopwinkel kocht ik 10 bollen pure Merino 5 euro. Koopje! De kleur leek mij niet zo denderend, maar ik kon ze toch ook niet laten liggen!Al hakend raakte ik verliefd op de kleur...


 ... en met een fluorescerend randje is het helemaal goed gekomen. 
Sterker nog... ik draag 'm elke dag!

Mocht je met je mond open naar deze prachtige foto's kijken en nu denken: tjonge, ze gaat nu al een beetje naast haar schoenen lopen... 

Ze zijn gemaakt door Claire van Haken en meer... Ze ziet de wereld door haar eigen filters en slaagt er steeds beter in om dat op camera vast te leggen vind ik. Iedereen kan een knopje indrukken, maar de sfeer, compositie en daarmee de boodschap is bij iedereen anders. Claire, top!

- xxx-Share on TumblrPin It!

23 opmerkingen:

 1. Ooooh mijn mond valt open! Ga maar gewoon naast je schoenen lopen, die omslagdoek is een kunstwerk! Zelfs ik kon hem mooi op de foto krijgen;) Al ben ik met je eens dat Claire bijzonder goed is met haar camera (en haaknaald uiteraard)Veel plezier met dragen!
  Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 2. waw ! daar zou ik niet aan twijfelen, als ik zo'n koopje zou tegenkomen ! Je hebt er iets moois mee gemaakt zeg ! ( ik heb vandaag ook ene blogpost over iets wat ik maakte met kringloopgaren ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waau! Mooi gemaakt zeg! Wat een goede oplossing om er een fluor randje aan te haken.Het staat je geweldig! En je hebt gelijk, wat de foto's betreft. Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. WOW mooi zeg!! En yep prachtige foto's!

  En ik ben lichtelijk jaloers op je wol, ik liep zaterdag in een Kringloopwinkel en zag een klein tasje met 5 bollen garen (wel 2 verschillende soorten) en had zoiets van zal ik het kopen of niet....... na 10 minuten dacht ik, ach what the heck, ik koop het..... loop terug en NOT, ik zag iemand met dat tasje lopen door de winkel, foetsie (heb nog nagedacht om haar te laten tackelen en er dan van door te gaan met dat tasje richting kassa, maar ja ;-) ).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw prachtige sjaal en prachtige foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. jeetje, wat is die gaaf geworden! super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig en wat heb je er een mooi patroon (roos?) in gehaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leek patroon! Super leuk om zo bij de kringloop wat garen te vinden.

  Groetjes Jolien ( van http://crochetbyjolien.blogspot.nl/ )

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een prachtige sjaal en wat een PRACHTIGE kleur!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. prachtig!!! neon randje is cool :-)

  gr jehanne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw!!! Wat ziet dat er weer leuk uit!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, ik ben nog nooit garen bij de kringloop tegen gekomen. Je bent een bofbips. Tuurlijk valt daar iets moois van te maken en zie... ze haakt er gewoon effe een mooie roos in! Ik heb ook van die brede sjaals. Ze zijn heerlijk.
  En ik ben zo benieuwd naar jullie boek! Nog een paar dagen... Ik hoop dat ze de reservering bij Bol meteen versturen! Heel veel succes met de verkoop! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wauwwww, Super mooi!!!
  Prachtig die bloemen in het midden!
  Liefs Danielle
  divadaan.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat nog niemand naar het patroon gevraagd heeft? ? ? Ik dus als eerste. Waar kan ik die mooie roos vinden of nog beter hetpatroon voor die super mooie sjaal?

  Alvasst bedankt

  Nathalie

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wauw, weer een prachtig resultaat en zoals Nathalie hierboven ben ik ook erg benieuwd naar het patroon! Maar volgens mij zie ik aan de foto's dat je het zelf ontworpen hebt. Rest mij de vraag heb je ook een soort van patroon in jullie boek?? Ik kan namelijk niet wachten op jullie boek!
  Ook compliment aan Claire voor de prachtige foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik zat vooral met open mond naar de shawl te kijken, als ik dat ook eens zou kunnen! Misschien moet ik toch gewoon eens starten....

  Groeten van Juffrouw Mier

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een prachtige sjaal. Is het patroon ook te koop?

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Super mooi gemaakt! Ik ben ook wel benieuwd naar het patroon! Zou ik het ook mogen?
  Bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen