zaterdag 1 september 2012

Gehaakte aap 2

Ik ben te eigenwijs om een patroon precies te volgen en als ik dat wel doe, dan ben ik eigenlijk niet heel tevreden met het resultaat. Ik houd van eigenheid, zelluf doen. Leren van je fouten. Dat hoor ik mezelf nog tegen mijn moeder zeggen als kind.
Ze zegt het nog niet, maar doet het wel. Zelf.
'Maiza toen'. Mariza doen.

Ik wil ooit nog wel terug in het onderwijs. Ooit zei een oude Indische handlezer in een piepklein dorpje in India; "Your first profession is to teach childeren."
Hij zei nog meer rake dingen; Als ik zo doorging met leven zou ik 70 worden. Niet slecht natuurlijk, maar niet heel oud. Ik wilde toen al stoppen met vlees eten, iets wat ik in Inda abrupt deed. En ik heb het nooit meer gedaan. Oke, behalve die ene keer dat ik zwanger was en heel erg graag Chorizo wilde eten. Daar kon ik niets tegen doen.

Ik dwaal ontzettend af.

Aap nummer 1 maakte ik (bijna) helemaal volgens patroon. Aap nummer 2 heb ik zonder patroon gemaakt, natuurlijk wel met de ervaring van aap nummer 1. Kind is dol op elke aap die ik maak; ik kon  maar net de foto's schieten, want eigenlijk mocht dat al niet. Maiza toen....


En nog een heel fijn bericht; Mijn moeder komt vandaag weer thuis, wat een opluchting!Het keukentje scoorde ik in de Kringloop voor 5 euro! Inclusief houten pannetjes, servies en alles mooi.Share on TumblrPin It!

5 opmerkingen:

 1. Hij is leuk!! Het is een super vriendelijk aapje geworden. Erg lief!! Enne.... kom gewoon weer terug in het onderwijs.... Zo leuk!!! Liefs, Claire

  BeantwoordenVerwijderen
 2. :) klinkt wel een beetje cynisch;) en weet je wat niet leuk is? Ik kan mijn diploma nergens meer vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Allereerst een compliment voor je foto's, ze zijn mooi en eigen(wijs).
  Aapje is ook super lief. Fijn het goede nieuws over je moeder.
  Fijn weekend verder.
  Groetjes Talitha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een geweldig lief aapje! En ehm.. dat keukentje is een super vondst!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een fijn nieuws en wat een leuke aap. Het keukentje is echt een super vondst!

  BeantwoordenVerwijderen