Over mij

Biografie
Opgegroeid in Kwadijk, een (toen nog) boerendorp in Noord-Holland met vader, moeder en grote zus. 
Getrouwd en sinds 2010 moeder van een schat van een dochter. 

Saar en Mien

Saar en Mien zijn onze boerderijpoesjes. Ik werd thuis door mijn moeder (nog steeds eigenlijk) 'Saartje' en soms ook 'Mien' genoemd. Eigenlijk was 'Saartje' de liefkozing en ze noemde me 'Mientje' als ik niet opschoot. Creatief
Als kind richtte ik mijn kamer ontelbare keren anders in en ik heb de muren van mijn flatje wel 10 keer een andere kleur gegeven. 
Elk jaar kocht ik een notitieboekje en schreef daar alle dagen van het jaar in (en soms ook fout, dan was het agendaatje eigenlijk al afgeschreven voordat het in gebruik was).

Creatief waren vooral de "Sassie-oplossingen" die lijken op die van Buurman & Buurman. Haken in kleur

In de zomer van 2011 ontdekte ik haken. Ik kocht 2 bolletjes katoen, een haaknaald en een boekje en leerde mezelf de beginsteken. 
Op youtube leerde ik hoe ik naald en draad vast moest houden (geen grap, ik wist  het niet!). 

Nog voor het einde van het jaar had ik 3 sjaals, 2 dekens en vele balletjes gehaakt. Van een verkoopster in een wolwinkeltje leerde ik patroon lezen waardoor er weer een wereld voor me open ging. 


Werken met kleuren, mooie wolletjes en een hoofd vol inspiratie is het leukste dat er is!Haken en kleur

In de zomer van 2012 ontstond het idee om samen met Claire een boek te maken. Allebei gek op haken èn op kleur. Vol ideeën benaderden wij Forte Uitgevers en in oktober 2013 kwam ons eerste boek uit. Haken & kleur - een huis vol geluk! Het smaakte naar meer; aan ideeën geen gebrek! In het najaar van 2014 kwam het boek Haken & kleur -  Feest! uit en in het voorjaar 2015 Haken & kleur - Buiten!. 


Workshops

De digitale wereld maakt mogelijk om in contact te komen met mensen over de hele wereld, maar de behoefte om met mensen samen te zijn blijft. Daarom geef ik regelmatig workshops, thuis of op lokatie. Wolplein
Mijn week staat bol creativiteit want voor Wolplein presenteer ik een heuse show 'Koffie & Wol' waarin ik elke week een nieuw haakpatroon laat zien en tips geef. En waar ik nog meer blij van word? 

Van mijn lieve man en dochter, van dauwtrappen in sappig groen gras en van fietsen op schelpenpaadjes!
'Doe wat je het liefste doet, dan is het altijd goed!'


Share on TumblrPin It!