zondag 9 december 2012

Patroon gehaakte pet

Sinds ik moeder ben, en sinds kindlief steeds meer bewust is van de wereld om haar heen, vind ik de feestdagen steeds leuker worden. Ik zou kunnen zeggen dat ik het allemaal voor haar doe, maar het maakt dat ik meer geniet. En manlief geniet gewoon stiekem mee:)

Ik haakte bij mijn muts ook nog twee wanten en Ik ben begonnen met wat kerststerren. Ik heb een paar van internet gebruikt en iets aangepast. Ik zal een beschrijving geven van de ster die ik zelf heb bedacht. Het is de ster met 8 punten en een zilveren randje.

Maak in een magic loop 12 halve vasten.
2e toer: de beschrijving is gecompliceerd, maar het haken zelf is heel eenvoudig: zorg ervoor dat je steeds 3 halve stokjes en een losse hebt, maar steeds 2 halve stokjes in 1 steek. Huh?

Begin als volgt; 2 beginlossen, een halve vaste direct in de opening naast deze beginlossen. Haak 1 losse. (derde halve stokje komt straks aan het einde). Haak in dezelfde steek 2x een half stokje. In de volgende steek 1 half stokje en een losse. Dan in dezelfde steek nog een half stokje en in de steek erna 2x een half stokje en een losse...
In totaal heb je 8 clubjes van 3 halve stokjes.

3e toer: haak in de losse tussen de halve stokjes een vaste en 4 lossen. Weer een vaste in de volgende losse tussen de halve stokjes. In totaal 8 boogjes.

4e toer: in de boogjes haak je: een vaste, half stokje, stokje, dubbel stokje, 2 losse. Je steekt je naald in de eerste losse (2 lussen op je naald), haalt draad op en haalt door 3 lussen. Dan weer (nog steeds hetzelfde boogje) dubbel stokje, stokje, half stokje, vaste. Je eerste punt is binnen.

Ik heb ter versiering nog een randje zilverdraad door de steken gehaakt. De draad blijft hierbij aan de achterkant van je haakwerk. Je haalt draad op en haalt direct door de lus. Het zijn eigenlijk halve vasten.

Veel plezier!

Share on TumblrPin It!

13 opmerkingen:

 1. wat een gezellige en mooie plaatjes weer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oh my dear, thank you for sharing!!
  xo♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WAt een mooie sterren, en zulke gezellige foto's weer, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het ook altijd een gezellige tijd!!
  Mooi die kerststerren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat heb je een leuke blog, heel gezellig en wat een leuke dingen haak je allemaal :)! Heel leuk die kerststerren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie sterren heb je gehaakt, ik ben volger geworden en heb je in mijn bloglijst geplaatst zodat ik steeds zie als je weer iets moois gemaakt heb, groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lovely decorations! Really, so cute :-) And nice winter picture :-) Jolana

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I every time emailed this web site post page to all my associates,
  since if like to read it then my contacts will too.
  My homepage ... rid of scars

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat 'n mooie ster - sal dit self ook wil haak!

  BeantwoordenVerwijderen