maandag 23 juli 2012

Gehaakte omslagdoek

Zo omslachtig is hij niet hoor, deze heerlijke omslagdoek. Het patroon komt van Saartje, en zij heeft het weer van Lion Brand Yarn. Ik heb de rand aan de bovenkant er met een rij stokjes aan gemaakt, en daar weer het patroon op gezet. Klinkt moeilijk, valt mee.
Kind krijt er lustig op los met haar ballerina rokje.


Het huis van mijn ouders waar ik ben opgegroeid. Het staat te koop en ik kan me niet voorstellen dat er ooit andere mensen in gaan wonen. Toch hoop ik voor mijn ouders dat het verkocht wordt.

Share on TumblrPin It!

5 opmerkingen:

 1. Ohhh wat is die mooi de omslagdoek en zo'n prachtig huis met tuin,nou dat moet zelfs in deze tijd te verkopen zijn....wauw wat wonen je ouders prachtig zeg!

  groetjes
  Angeline
  www.mijnplekkie.tk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je omslagdoek is heel mooi geworden. Vindt het een prachtig patroon!!!
  En tja...wat hebben je ouders een mooi huis! Aan het huis zal het niet liggen...

  Groet Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke omslagdoek. Ik heb het patroon direct geprint. Zag dat het origineel van mohair is gemaakt, daar kan mijn dochter niet tegen met haar allergie. Welk materiaal en haaknaalddikte heb je gebruikt voor jouw omslagdoek?
  groet, Arianne Schenkelaars

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ariadne,
   Ik heb in het midden acryl met katoen gebruikt, naald 5 of 6 en de rand van dik katoen, naald 5. Ik koop af en toe tijdens vakantie een paar bollen van wol die ik mooi vind en het gebeurt dus dat ik te kort heb. Het leuke is dan weer dat je kunt combineren.
   Groetjes saskia

   Verwijderen
 4. Hallo Saskia,
  Deze "verse" volger vindt je blog helemaal te gek ! Het patroon van het krukje ga ik binnenkort maken. Die saaie zwarte pianokruk mag best wat vrolijker. Daarna kwam ik je prachtige foto's tegen en toen ook de foto van het huis van je ouders. Het viel me direct op door de luiken. Mijn ouderlijk huis ziet er ongeveer zo uit. Midden in de bossen. Kijk maar eens:
  http://www.henri-floor.com/plaatjes/2011/08/06/foto22.htm
  Helaas zijn mijn beide ouders overleden en wonen er nu "vreemden". Ik ben er nog niet echt aan gewend, maar het slijt wel met de jaren als ik er langs kom. Ik kan je gevoel dus herkennen, van: "het idee dat hier andere mensen komen te wonen". Had ik ook ...
  Groet !
  José Crochet www.jose-crochet.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen