zaterdag 17 maart 2012

Poppenhuis

Voor mijn dochtertjes verjaardag wilde ik een poppenhuis geven. Ik speur altijd eerst op internet wat er te koop is en werd op slag verliefd op het soort van Lundby. Uiteraard wel eentje die ik zelf op kon pimpen.
Ik kocht er een op marktplaats, en toen nog 1 en nu heb ik er dus twee. Ik krabde eerst al het oude behang ervan af en ging toen meten, passen en nog een keer meten. Ik ben nog niet klaar, maar hier alvast een begin.
Dit is de tweede dat ik kocht, net alle behang ervan af. Mientje rechts van het huisje
Het papier komt uit een boek dat ik in ons oude huisje van de oude eigenaresse vond en ik heb heel mooi papier bij Tiger.tk gevonden.
Dit is het eerste huisje dat ik kocht; al een klein beetje opgeknapt. 
Ik wil ze graag verkopen, want twee poppenhuizen wordt een beetje veel :)

Ohja, en ondertussen haak ik natuurlijk gewoon verder aan de granny :)
Share on TumblrPin It!

5 opmerkingen:

 1. Mooi zijn ze he? Die onderste ziet er al super uit! Ik zou alle Lundby-modellen wel willen hebben, maar eentje neemt al genoeg ruimte in helaas :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk zeg! Ik had m'n eigen poppenhuis van vroeger nog en die heb ik ook opgeknapt voor m'n dochter. Hij lijkt wel een beetje op dit huis. Wat een gepriegel he, met dat behang enzo. Maar wel leuk om te doen vond ik! Succes ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben blij dat je erover begint. Ik heb nog gekeken of iemand beschreef hoe zij het gedaan heeft, maar ik denk dus dat iedereen zo heeft getut. Ik heb alles met kladpapier eerst globaal opgemeten en dat grote stuk met post-itjes beplakt, met plakband steviger gemaakt en toen op een nieuw vel opgeplakt en uitgeknipt. De muren met de ramen heb ik in twee delen gedaan. Nouja, ik doe ongeveer 1 kamer per keer en dan vind ik het net leuk :)

   Verwijderen
 3. Hoi, leuk hoor. Die dochter van jou boft. Ik herkende de huizen meteen, het zijn Lisa (eind jaren 70) huizen, net iets grotere schaal dan Lundby. Heel veel plezier bij het opknappen. Zoek je nog tips om dingen zelf te maken voor er in kijk dan eens op mijn poppenhuizenblog: diaryofaminiaturist.blogspot.com, daar vindt je ook veel links naar andere poppehuizenblogs.
  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi maria,
   bedankt voor je informatie, jij hebt ook een lekkere verzameling!

   Verwijderen