woensdag 19 februari 2014

4 jaar en een gehaakte tas

Kindlief wordt deze week 4 jaar dus werk aan de winkel! Ze zit op het moment op 2 verschillende 'scholen'.  De speelzaal, Montessoripeuterschool (om alvast te wennen) en nu dus ook wennen op de basisschool. 

En dat is niet alleen wennen voor kind weet ik nu. 

Ik zal jullie details besparen maar 1 traan heb ik zeker gelaten. Wat is een klas door moederogen opeens groot en druk en wat gebeurt er veel. En hoe snel gaat deze periode voorbij? Het voelt als gisteren dat ze voor het eerst naar de peuterschool ging.

Het echte cadeau krijgt ze op haar verjaardag en ze krijgt van mij ook een nieuwe gymtas. Ze wilde er geen 1 uit de winkel, maar een zelfgemaakte. 
De schat. 

Het patroon heb ik uitgeplozen aan de hand van een Japanse foto en omdat ik de kleurencombinaties zo treffend vond, heb ik daar weinig aan veranderd. 

Lekker bezig dus! 





Op haar 'nieuwe' kamertje




Oorspronkelijk zou ik van deze mooie zeshoeken een deken maken, maarja, je weet hoe dat gaat.. er  moesten wel wat zeshoekjes vanaf om het geen plunjezak te laten worden!




Omdat bij mij alles op het laatste moment moet schijnen te gebeuren, was ik voor mijn doen vroeg begonnen met de voorbereidingen. De traktatie voor donderdag is klaar. Kleine kroontjes op een doosje smarties voor peuterschool de Keizerskroon. Traktatie voor speelzaal Muis was... een muis, van eierkoeken. Helaas geen kiekje maar inspiratie kwam hiervan.




Lekker weer die voorjaarsbloemen!!!



De mand had ik vroeger ook en ik vond hem weer in de kringloopwinkel. De vaas trouwens ook. Lang leve mensen die spullen weggeven! 






Dan...

als afsluiter iets wat totaal niet hiermee te maken heeft, maar ik moet het toch echt even kwijt: 

Ons boek wordt vertaald naar het Duits!!! 

Super tipp-topp haha! 

pas verkrijgbaar in de zomer van 2015 dus even warten. 










Share on TumblrPin It!

dinsdag 11 februari 2014

Een haakplek onder de zon

Een paar weken geleden begon ik met het schilderen van de oude naaitafel. Die was donker eiken, dus 6 lagen verf waren nodig om hem wit te maken. De verf zat overal, maar gelukkig ook op de tafel. 

De schuine muur kreeg de prachtige resten van het behang van ons boek, haaksels die ondankbaar in een hoekje lagen te liggen, mogen weer stralen, en ook ik straal! Wat een genot!! Een eigen haakplek. 

Het tofste vind ik dat ik elk moment kan stoppen. Maar het allertofste is dat ik ook weer elk moment direct kan beginnen. Ik hoef niets op te bergen. De bolletjes die ik had uitgezocht, liggen nog precies op dezelfde plek als een dag geleden! 







kitsch kitchen mandje met heerlijke bolletjes

mijn etuitje dat ik kocht in San Cristobal de las Casas, Mexico. De eigenaresse van het guesthouse vertelde mij dat ik ooit nog eens terug kwam... zou het?

Dit pompon hoedje vond ik in de kringloopwinkel.

Het grootste cadeau dat op mijn kamertje pronkt is het kistje van mijn oma dat mijn opa voor haar maakte. Het was haar naaidoos. De inhoud is niet van haar, maar van mijn lieve tante Aagje, die een paar jaar geleden overleed. Haar handwerkkistjes had ze achter gelaten alsof ze er vandaag weer mee verder zou gaan. Bedankt lieve neven, dat jullie mij dit gunden!

deze kistjes... 

Alsof je honderd jaar terug in de tijd duikt...

Het speldenkussentje is gemaakt door mijn oma. Het gaat over de plattelands vrouwen. Hoe zou dat geweest zijn?

geen idee wat het is, maar ik vind het mooi!!








Share on TumblrPin It!