maandag 23 september 2013

Haken & kleur, een huis vol geluk!

Hij komt eraan hoor, ons boek..... nog even geduld!



Er wordt heel hard aan gewerkt en de proefdruk ligt voor ons neus...





maar 1 oktober in de winkels gaat niet lukken, 

het wordt eind oktober!

en...


nog meer goed nieuws:

Claire en ik zijn op 2 november 'live' 


 om ons boek 

'Haken & Kleur - een huis vol geluk'

te signeren!

Dus kom allemaal gezellig langs!









Share on TumblrPin It!

vrijdag 20 september 2013

Gele tulpen

Het ene moment bedenk je je dat je nog steeds lekker met blote benen rondloopt en mompel je misschien wat een lekker weertje het toch weer is. 

En opeens bedenk je je dat het te koud is voor blote benen. 

En de volgende dag voel je je een beetje snotterig en koud. 

Dus... is het moment aangebroken om te haken om het warm te houden! 

Deze col is klaar in een poep en een scheet, echt heus waar! 

De wol kocht ik voor 5,95 in de wolwinkel en haakte ik in vasten met naald 12 (met een soort boomstammetje dus). En ik wil niet opscheppen maar in 3 kwartier was de wol op en de col klaar. Bijna dan.



Want de rand kost iets meer energie...
Het oorspronkelijke patroon haalde ik van pinterest en veranderde ik een klein beetje; ik maakte de knopjes van de tulpsteek
(5 stokjes, naald losmaken en in eerste lus steken. Vijfde stokje ophalen met halve vaste sluiten). Dan 2 lossen en een vaste tussen de blaadjes en op naar de volgende! 

Ik gebruikte voor de rand cotton 8 van Scheepjeswol. De dikke wol is 100% synthetisch, 200 gram zwaar en verder niet zo bar bijzonder. 

Excuses voor de slechte kwaliteit foto. Ik bewerk ze meestal in Instaframe maar opeens besloot het brein achter deze fijne app dat belichting en dat soort dingen voortaan maar gewoon via de voorgekauwde filters moet gebeuren! Hoop dat ze dat wel weer terug draaien...





Share on TumblrPin It!

zaterdag 14 september 2013

Workshop!

Wat was DAT leuk! 

De voorbereidingen... 


Het hele huis haalde ik leeg. Het galmde zelfs zonder alle haaksels! 



Het huis van mijn ouders stond heel even op z'n kop, maar alles kreeg een plek.



Zes zeer gezellige dames. Er werd veel gekletst en gelachen. Dan opeens was het muisstil en werd er zachtjes geteld. Bedankt allemaal, ik vond het een zeer geslaagde dag! 






Share on TumblrPin It!

dinsdag 3 september 2013

Bramenjam

Zelfgemaakte bramenjam. Het is een beetje als groentensoep maken met restjes groenten. Weggooien is zonde en het resultaat is... is... nouja verbluffend!

In het kader van minder suiker maar toch lekker snoepen heb ik het volgende gedaan.

Eerst mijn handen open gehaald aan de doorns en een kilo bramen geplukt. Kindlief hielp ook een handje dus het was een gezellige bezigheid. (Weetje: eet nooit de onderste bramen. Er kan een hond overheen gepiest hebben maar ik las ook dat er vossenlintworm op kan zitten, getver!). Tip van Jeanette: leg ze heel even in zout water).

De bramen goed wassen en alleen de mooie bramen gebruiken. 

De bramen met een kopje water in een pan aan de kook brengen en 15 tot 20 minuten laten borrelen. Wel blijven roeren, anders verbrandt de boel misschien.

Ondertussen tijd zat om jampotjes uit te koken, eventueel met soda om te ontvetten. (Ik heb daarna wel weer met heet water afgespoeld, soda kijkt me niet heel lekker). Laten uitdrogen op een schone theedoek.

Na 20 minuten ongeveer is het geheel wel tot 2/3 geslonken. Dan heb ik een zakje agar agar toegevoegd (eerst opgelost in bakje koud water) en een halve pot rijststroop. (Normaal zou dit een halve kilo suiker zijn, dus dan valt het wel weer mee).

Na 5 minuten heb ik de jam in potjes geschonken (de helft ernaast) en de potjes (met deksel goed dicht gedraaid natuurlijk) omgekeerd op een theedoek op het aanrecht gezet. 

Kek doekje op het deksel en een dito label erop en je kunt het zo weggeven. Ohja, je kunt het 2 tot 3 maanden bewaren (koel bewaard en met schone lepel in de pot).











Share on TumblrPin It!