vrijdag 29 maart 2013

Dank jullie wel!

Het was alsof ik weer jarig was, samen met Claire dit keer, en veel leuker! Zoveel enthousiaste berichten op ons vorige bericht. Er groeide zowaar piepkleine vleugeltjes op mijn rug!

Nu staan beide benen weer stevig op de grond, netjes in de schoenen en het normale leven gaat gewoon door. Ik kwam er pardoes achter dat het extreem vele haken mij niet in de koude kleden was gaan zitten; mijn ogen leken wel alleen in standje dichtbij te kunnen blijven en mijn pols had veel weg van een muisarm. Even gas terug dus!

Even genieten van de wereld om mij heen, man, kind, natuur, familie... Fijn paasweekend iedereen!






Share on TumblrPin It!

vrijdag 22 maart 2013

Effe koppie doen?

Je zou bijna vergeten dat dit blog over haken gaat! Over een paar dagen meer hierover. Eerst dit:
Af en toe moet een mens even tot rust komen. Bijvoorbeeld met een koppie koffie. Hoe gezellig! Haakwerken even naast je neer, vingers even in een andere stand.

Nodig: reep pure chocolade en een bakje noten.
Smelt een reep pure chocolade au bain Marie. Luxe benaming voor smelten in een kommetje boven een pan met heet water. Als alles vloeibaar is, roer je hier een bakje noten door. Wat jij lekker vindt!
Giet alles op een schaal (handig om hier eerst bakpapier op te leggen, maar zonder kan ook) en laat de boel lekker weer hard worden. De schaal lik je natuurlijk zelf schoon!

En het is niet eens heel ongezond!



Share on TumblrPin It!

woensdag 20 maart 2013

Lammetjes

Als ik haak voel ik dat het in mijn bloed zit.
Vandaag voelde ik ook boerinnenbloed stromen!
We gingen naar de boerderij van mijn tante en neven die nu heel veel lammetjes hebben. Heel vroeg en ook heel koud, de schuur moest dus goed dicht blijven. Zo snel als ze groeien! Per dag zie je verschil.
Toen we naar huis gingen, ging er weer een schaap bevallen, maar toch bleven we niet. Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het zoals het gaat. En soms gaat dat er niet zacht aan toe.
En zo sterk stroomt mijn boerinnenbloed niet!
Ik ben denk ik toch meer het kook-, binnen en haaktype boerinnetje;)









Share on TumblrPin It!

donderdag 14 maart 2013

Weekendje weg

Wij gingen een weekend naar Ameland. En uitgerekend dit weekend was het Siberisch koud en stond er harde wind. Mijn handen voelden binnen een minuut alsof er een Biedermeier kast op was gevallen. Kindlief huilde alsof haar leven ervan af hing. Door wind en regen fietsten wij, gelukkig met wind in de rug, 10 km lang naar ons hotel. Daar kwamen wij erachter dat er ook gewoon busjes rijden waarin fietsen ook mee mogen.

Nog niet eerder was ik zo blij met een open haard. Daar hebben kind en ik dan ook twee dagen van genoten. Manlief trotseerde het harde weer op het mulle zandstrand en de bossen. 90 km lang, op zijn mountainbike. Wat een stoere vent...

Zo lekker om weer thuis te zijn, ook al hebben wij dan geen open haard...













Share on TumblrPin It!

maandag 4 maart 2013

Gezellig, haken

Het leven is een groot feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Mooie uitspraak en ik heb  dat vrij letterlijk genomen.
Gelukkig hebben we slingers in overvloed en was het hier gisteren een groot feest (kind en ik vierden onze verjaardag met een huis vol visite).
De slingers heb ik met dubbelzijdig plakband tegen de muur geplakt zodat ze nog wel even mee kunnen.

Slingers worden ook nog gehaakt, daarover later meer, veel meer...








Share on TumblrPin It!

vrijdag 1 maart 2013

Haken voor de lente

Ik doe mijn uiterste best om de lente in huis te haken ...ehhhh halen. Ik ben er klaar voor!




Share on TumblrPin It!