zondag 29 april 2012

Afrikaanse bloementas

Onderweg naar het verre Oostburg in Zeeland kon ik de laatste stukjes af haken. Ik wil nog een randje hier en een randje daar en er moet echt een voering in.

Share on TumblrPin It!

donderdag 26 april 2012

dinsdag 24 april 2012

Achterkant tas Afrikaanse bloem

Ik ben nog steeds helemaal in de ban van de Afrikaanse bloem. Ik ben bezig met de achterkant van de tas en heb me laten inspireren door Vibeke Lind met organische vormen. De truc is om verschillende steken in een toer te maken zodat je een onregelmatig patroon krijgt.

Share on TumblrPin It!

dinsdag 17 april 2012

Afrikaans

Even een update via de computer met een bewerkte foto. Ik moet zeggen dat ik de foto die ik vorige keer nam met Ipad heel goed is! Bij "avondlicht', best goed toch?
Ik heb ondertussen niet stil gezeten. Ik ben als een bezetene bezig met de Afrikaanse bloem. Als ik even tijd heb dan... er moet natuurlijk ook gewerkt en gemoederd worden ;)
En ik heb een begin gemaakt met de heerlijk zachte garen dat ik van Claire kreeg, bedankt he :) ik ben nog niet verder dan 1 bol en het patroon is een toer dubbele vasten en een toer stokje-losse. Zelf bedacht, maar het zal ongetwijfeld al eens eerder gedacht zijn.
De afrikaanse bloemen heb ik samen gevoegd op de 'granny-as-you-go" manier.
Kind 'bij de kapper' bij ons thuis. De Afrikaanse bloemen aan elkaar gehaakt en eromheen de 'gaten' dicht gehaakt. Gewoon randje blijven volgen en heen en weer. Er zal vast een mooiere manier zijn, maar dit is wat het eerste in mij opkwam.

Lekker zacht!!!



Share on TumblrPin It!